Spenóttal töltött oldalas - Recept

Ha hétvégén egy kis összejövetelt fogtok rendezni a családdal, akkor lepd meg őket ezzel a különleges finomsággal. Garantált lesz a siker!
Hozzávalók
- 70 dkg sertésoldalas
- 60 dkg spenót
- 1 diónyi vaj
- 1 kis fej reszelt vöröshagyma
- 2 ek liszt
- 2 dl tej
- 2 ek zsír
- só, bors
- reszelt szerecsendió
Elkészítés
A spenótot megfőzzük, levét kinyomkodjuk, és áttörjük. A vajban megpirítjuk a hagymát, megpirítjuk a liszttel, fölengedjük a tejjel, sűrűre forraljuk, és a fűszerekkel ízesítjük, végül belekeverjük az áttört spenótot. Nyitott oldalasba kell töltetni a spenótos tölteléket, a végét összetűzzük, és forró zsírral leöntve, kívülről is besózva, egy kevés vízzel puhára pároljuk. A párolás után a sütőben nagy lángon, ropogós pirosra sütjük. Miután megsült, az oldalasból kihúzzuk a csontot, és a pecsenyét kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: miniat.com
Oldalak
