Spenótos palacsinta, a félórás finomság
Lassan már mindenki kipukkad a karácsonyi menü utolsó morzsáitól, ezért mára inkább egy könnyű de laktató ételt hoztunk nektek, amit ráadásul nagyon gyorsan össze tudtok dobni!
Spenótos palacsinta
Hozzávalók a palacsintához:
- 2 dl tej,
- 1 dl szóda,
- 2 db tojás,
- 1 dkg cukor,
- csipetnyi só,
- 20 dkg liszt
Hozzávalók a töltelékhez:
- 3 dl tej,
- 20 dkg spenót,
- 0,5 dl olaj,
- 2 dkg liszt,
- 2 gerezd fokhagyma,
- csipetnyi só,
- 2 dl tejföl,
- 2 db tojás,
- 20 dkg trapista sajt,
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A palacsintatésztát csomómentesen elkeverjük és kisütjük. A leveles spenótot 1 l vízben kevés szódabikarbónával leforrázzuk. Olajból és a lisztből rántást készítünk, majd a zúzott fokhagymát, a csipetnyi sót a leforrázott spenóthoz keverjük, és felengedjük 3 dl tejjel. Körülbelül 15 perc alatt sűrűre főzzük. Megtöltjük a palacsintát spenóttal, majd háromszögre hajtjuk vagy csak simán betekerjük. Tejfölt öntünk a tetejére és reszelt sajttal koronázzuk meg. Tipp: A palacsintákat bőségesen meglocsolva tejföllel és sajttal, akár pár percig sütőben is süthetjük.