Spenótos-gombás lasagne: A tökéletes ebéd, amiből mindenki repetázni fog
Jobb, mint az eredeti verzió – ha nem hiszed, próbáld ki!
Spenótos-gombás lasagne
Hozzávalók:
- 250 g szeletelt gomba
- 200 g spenót
- 300 g sajt
- 6 friss lasagne lap
- 4 ek reszelt parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a gombát és a kakukkfüvet, majd pároljuk az egészet pár percig, amíg a gomba puha nem lesz. Ezután dobjuk rá a spenótleveleket is és fonnyasszuk meg. Húzzuk félre a tűzről a serpenyőt, és keverjük hozzá a reszelt sajtot, valamint egy evőkanál reszelt parmezánt, valamint fűszerezzük sóval és borssal. Egy tepsi aljára oszlassuk el a spenótos keverék negyedét, fektessünk rá két tésztalapot, majd ismételjük ezt a folyamatot addig, amíg el nem fogy az összes tészta. A spenótos keverék utolsó negyede legyen a befejezés, erre jöhet a maradék parmezán, és már mehet is a sütőbe 35 percre, amíg a sajt aranybarna nem lesz.