Spaghetti Amatriciana - Könnyed, paradicsomos fogás ebédre

Amatrice nevét az utóbb időben az olasz földrengés kapcsán gyakran hallhattuk. Az olasz konyha szerelmesei azonban már régóta ismerhetik a települést kiváló spagettijéről. Cikkünkben most megmutatjuk a Spaghetti Amatriciana receptjét!
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1/4 csésze apróra vágott guanciale (tokaszalonna)
- 120 g spagetti
- 1/2 csésze apróra vágott hagyma
- 1/4 tk chilipehely
- 1 csésze paradicsomszósz
- 2 ek reszelt pecorino
- bors
Elkészítés
A szalonnát egy serpenyőben pirítsuk meg, közben a spagettit tegyük fel főni. A szalonnához ekkor jöhet hozzá a hagyma és a chilipehely, majd adjunk hozzá egy kicsit a főzővízből, és végül keverjük bele a paradicsomszószt. Keverjük el, majd adjuk hozzá a főtt tésztát és egy csésze tiszta vizet. Kevergetve főzzük együtt pár percig, majd vegyük le a tűzről és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot és borsot.
Fotó: best-bookings.com
Oldalak
