Sós rudak - Recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Ha egy kis sós süteményre vágyunk délután, ne szaladjunk el érte a boltba azonnal, hanem készítsük el mi magunk az otthonunkban! Ezek a sós rudak hamar elkészülnek és nagyon finomak.
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 22 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1+1 db tojás
- 1 dkg só
- fél dkg cukor
- fél kk köménymag
Elkészítés
Futtassuk fel az élesztőt cukorral ízesített fél deciliter langyos tejben, majd ezt, a lisztet, a margarint, a tojássárgáját, a só felét és a tej másik felét gyúrjuk tésztává. Sodorjunk belőle 1 centiméter vastag rudakat és vágjuk el őket körülbelül 10 centiméter hosszúságúra. A megmaradt tojásfehérjét a másik tojással verjük fel, ezzel kenjük meg a rudakat és sóval, valamint köménymaggal szórjuk meg. Egy tepsit kenjünk ki margarinnal, erre tegyük a rudakat és előmelegített sütőben 200 fokon nagyjából 20 percig süssük.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!