Sonkás-szalámis pizza: Egy szombat esti traccsparti mit sem ér nélküle!

Játszi könnyedséggel összeállíthatod.
Sonkás-szalámis pizza
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1 dkg élesztő
- 1 csipet cukor
- 2 dl langyos víz
- 5 dl olívaolaj
- 2 fej hagyma
- 25 dkg paradicsom
- 15 dkg szalámi
- 15 dkg sonka
- 5 dkg töltött olívabogyó
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1 kk majoránna
- só
- bors
Képünk illusztráció
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe egy lyukat simítunk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, a cukrot és egy evőkanál langyos vizet. Egy konyharuhával letakarva 15 percet kelni hagyjuk. Ezután a maradék vízzel tésztává gyúrjuk, amit legalább fél óráig, ugyancsak letakarva, meleg helyen kelesztünk. A tésztát kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd olajjal kikent tepsibe simítjuk és villával megszurkáljuk. Ráfektetjük a vékony szeletekre vágott sonkát és a szalámikarikákat, majd elrendezzük rajta a karikákra vágott hagymát és a paradicsomot. Az olívabogyókat rápotyogtatjuk, fűszerezzük, és ha szükséges, sózzuk is, a végén pedig a pizza tetejére szórjuk a parmezánt. Előmelegített sütőben, kb. 220 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.