Serpenyős karajcsíkok zsenge répával
Van, hogy unjuk a csirkét, és helyette valami különlegesebbre vágyunk. A serpenyős karaj remek választásnak bizonyul a friss zöldségek mellé. Könnyű, mégsem maradsz éhesen, sőt, a melegben kifogástalan választás.
Hozzávalók
- 50 dkg sertéskaraj
- 30 dkg zsenge sárgarépa
- 1 szál póréhagyma
- olaj
- 1 csokor finomra vágott petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés
A húst vágjuk vékony csíkokra, a sárgarépát és a póréhagymát pedig szeleteljük hasábokra. Forrósítsunk fel egy serpenyőben olajat, majd pirítsuk meg benne a húst, közben ízesítsük. Ahogy kész van, adjuk hozzá a zöldségeket is. Újra szórjuk meg a serpenyő tartalmát sóval és borssal. Keverjük meg, majd hagyjuk párolódni őket 10 percen keresztül. Tálaláskor szórjuk meg kevés petrezselyemmel.
Ha egy kis változatosságra vágysz, kóstold meg a fahéjas rablóhúst!