Serpenyős hús - rengeteg hagymával

Ma indul a Sziget, és mi most megmutatjuk, hogy készül az egyik legnépszerűbb "szigetes" kaja: a hagymás hús.
Serpenyős hús
Hozzávalók:
- 3-4 csirkemell vagy 80 dkg karaj esetleg comb
- 60 dkg hagyma
- 1dl olaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- majoranna
- kakukkfű
- só, bors
Elkészítés:
Nem elírás a hagyma mennyisége! Ez az étel úgy jó, ha kb. annyi benne a hagyma, mint a hús. A húst és a hagymát felkockázzuk. Az olajat felhevítjük. Ha nincs elég nagy serpenyőnk, csináljuk két részletben, vagy vegyük a mennyiségek felét (az kb. két embernek elég). Beledobjuk a húst és a hagymát a serpenyőbe és addig sütjük, amíg a hús teljesen át nem sül. Ez a csirkénél 5-6 perc, a karajnál, combnál kicsit több - vagy apríthatjuk kisebb kockákra. Amikor úgy érezzük, már jó, vegyünk ki egy darabot, vágjuk fel, és ha belül már nem rózsaszín, megvagyunk. Puha kenyérrel isteni!
Lapozz még két serpenyős étel receptjéért!
Fotó: simplyrecipes.com
Oldalak

This is a modal window.