Serpenyős görög csirkecomb citromos rizzsel - Imádni fogod
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Egy falatnyi Görögország! Ez jut eszünkbe a következő csirkecombokról. Készítsük el és máris Dél-Európában érezhetjük magunkat!
Hozzávalók
A csirkéhez
- 5 csirkecomb
- 1-2 citrom reszelt héja és leve
- 1 ek szárított oregánó
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- ½ tk só
A rizshez
- 1,5 ek olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csésze rizs
- 1,5 csésze alaplé
- ¾ csésze víz
- 1 ek szárított oregánó
- ¾ tk só
- bors
Elkészítés
A csirkecombokat pácoljuk be a sóval, a citrom héjával és levével, a fokhagymával, valamint az oregánóval. Pihentessük egy éjszakára. (A páclét majd ne öntsük ki, később szükség lesz rá.) Az olívaolajat melegítsük fel egy serpenyőben, tegyük bele a csirkecombokat és mindkét oldalát pirítsuk át, míg aranybarna nem lesz. Ekkor tegyük félre a húst. A serpenyőből öntsük ki a zsiradékot, helyére öntsünk még olívaolajat, majd adjuk hozzá a felaprított hagymát. Ha megpirult, adjuk hozzá az alaplevet, a rizst, a vizet, az oregánót, a sót és a borsot, illetve a félretett páclét. Ha elfőtt valamennyi a léből, tegyük bele vissza a húst és fedővel tegyük be az egészet a 180 fokra előmelegített sütőbe. 35 perc után vegyük le a tetőt róla és így süssük még 10 percig. Tálalás előtt még pihentessük 10 percig.