Serpenyős almás karaj - Ellenállhatatlan ízvilág
Ha szereted az édeskés ízvilágot, ezt az almás karajt feltétlenül ki kell próbálnod! Nagyon finom, alig kell hozzá néhány összetevő, ráadásul viszonylag hamar elkészül.
Hozzávalók
- 2 szelet karaj
- só, bors
- 3 ek vaj
- 1 üveg almavaj/almadzsem
- 2 alma felszeletelve
- 2 ek barnacukor
- 1 tk chilipor
- 1/3 csésze tejszín
Elkészítés
A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a húst és 3-3 percig süssük mindkét oldalukat. Ezután vegyük ki a szeleteket egy tányérra. A serpenyőbe tegyük a maradék 1 evőkanál vajat, ezen pároljuk meg az almaszeleteket nagyjából 5 perc alatt. Ekkor jöhet hozzá az almavaj/almadzsem, a barnacukor és a chilipor. Keverjük el, majd öntsük hozzá a tejszínt. Végül tegyük bele vissza a húst és pár perc alatt főzzük készre.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!