Pár perc alatt kész: Selymes és sűrű kukorica krémleves
Nyáron a lehető legegyszerűbb módon elkészítve faljuk a főtt kukoricát. Pedig, ha a vízhez adunk még egy kis tejet, fűszert és a kukoricával összeturmixoljuk, egy pazar levest kapunk!
Kukorica krémleves
Hozzávalók:
- 50 dkg kukorica (konzerv, fagyasztott)
- 5 dkg vaj
- kb- 5 centis darab póréhagyma
- 5 dl tej
- 5 dl víz
- só
- bors
- tetejére: jalapeno, zöldpaprika, petrezselyem
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel a fazékban, dobd rá az apróra vágott hagymát és párold meg. Tegyél félre egy kisebb adag kukoricát, a többit kicsit futtasd meg a hagymás vajon. (Vehetsz friss kukoricát is, de macerás leszemezgetni.) Ha konzervkukoricát használsz, mehet bele a leve is. Öntsd fel a vízzel és a tejjel, sózd, borsozd és főzd 10 percig. Botmixerrel, vagy turmixban pürésítsd. Levesbetét a félrerakott kukorica lesz. Tálaláskor szórd meg a tetejét paprikával, vagy petrelyemmel, snidlinggel.
Tipp: Ha a tejet tejszínre cseréled, még selymesebb, finomabb lesz a levesed!