Egy kanálnyi ősz hétkezdésnek: Sárgabarack-krémleves fahéjas pirított mandulával
Hangolódj te is a legszínesebb évszakra a szezon jellegzetes ízeivel.
Sárgabarack-krémleves fahéjas pirított mandulával
Hozzávalók:
A leveshez:
- 50 dkg sárgabarack
- 5 ek főzőtejszín
- 2 ek liszt
- cukor
A pirított mandulához:
- 100 g szeletelt mandula
- 4 ek fahéj
- 3 ek cukor
- 1 ek víz
Elkészítés:
A sárgabarackot kevés vízzel felfőzzük, botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a tejszínben elkevert lisztet, valamint a cukrot, és összeforraljuk. A fahéjat a cukorral és a mandulával egy serpenyőben megpirítjuk, felengedjük a vízzel, majd egy kevés ideig még a tűz fölött kevergetjük, végül pedig hagyjuk kihűlni. A lehűtött levest a pirított mandulával megszórva tálaljuk.