A gyerekek kedvence: sajtos-szalonnás burgonyacsónakok

Akár egy finom vacsorát, akár egy különleges köretet szeretnénk, a burgonyacsónakokkal nem lőhetünk mellé. A mi családunkban ez az, aminek egy gyerek sem bír nemet mondani, szinte azonnal elfogy, amint elkészült.
Sajtos-szalonnás burgonyacsónak
Hozzávalók:
- 4 nagy sütnivaló krumpi
- 1-2 ek. tej
- Só és bors ízlés szerint
- 6 dkg vaj
- 2 gyöngyhagyma finomra vágva
- 5 dkg kemény sajtféle reszelve
- 4 szelet bacon összevágva
Burgonyacsónak
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Szurkáld meg a nyers, megtisztított krumplit egy villával és süsd héjában egy óráig, illetve addig, hogy a hústűt könnyen bele tudd szúrni. Vágd ketté, kanállal szedd ki a közepét és törd össze 3 dkg vajjal. Add hozzá a tejet és ízesítsd a sóval, borssal.
2. A megmaradt vajat, a hagymát és a bacont tedd egy serpenyőbe, és süsd addig, míg a hagyma meg nem puhul. Ha elkészültél, keverd a krumplihoz a sajt felével együtt. Ezután töltsd az üreges krumpliba. A tetejét szórd meg a sajt másik felével és még úgy 3-5 percig, míg a sajt szép színt kap, hagyd sülni.
Még két finom receptért kattins a következő oldalra!
Fotó:123rf.com
Oldalak
