A legszuperebb rágcsálnivaló, egyenesen a sütőből - Ropogós sajtos rúd recept, ami lepipálja a pékségeket!
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Én alapvetően édesszájú vagyok, viszont van, hogy megkívánok egy kis sós rágcsálnivalót, ilyenkor pedig nem jöhet más szóba, mint a sajtos rúd, persze csakis házilag elkészítve. Ezzel egyébként a vendégeidet is meglepheted, a receptet pedig jobb, ha mellékeled a finomsághoz, mert tuti el fogják kérni! Mutathatom?
Hozzávalók
- 28 dkg finomliszt
- 18 dkg vaj
- 2 evőkanál tejföl
- 2 db tojássárgája
- 1,5 teáskanál só
- 1 db tojás (a kenéshez)
- 5 dkg reszelt sajt (a tetejére)
Elkészítés
A lisztet és a sót összekeverjük, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt, majd az egészet alaposan összedolgozzuk. Az így kapott tésztát kinyújtjuk (kb. 3 mm vastagra), megkenjük a felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Ezt követően már csak fel kell vágnunk, kb. 1 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és sorakoztassuk fel a tészta rudakat, majd mehetnek a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. 20 percre.
A sajtos rúdhoz dukál egy szuper gulyás és a tökéletesen elkészített túrós tészta. Receptekért kattints a következő oldalra!