Unod a bolti sajtos rolót? Készítsd el otthon könnyedén! – Recept

Nem olyan bonyolult, mint azt hinnéd.
Sajtos roló
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
A krémhez:
- 12 dkg vaj
- 30 dkg reszelt sajt
- 6 dkg liszt
- 6 dl tej
- 2 db tojássárgája
- só
Elkészítés:
A leveles tésztából körülbelül 1 cm-es csíkokat vágunk, ezeket pedig rolórudakra tekerjük – ha nincs otthon ilyenünk, akkor az alufólia papírhengere is alkalmas a feladatra, de mindenképpen vonjuk be fóliával, és kenjük be egy kis olajjal. A tésztacsíkokat úgy tekerjük a rolóra, hogy minden sor egy kicsit fedje egymást. A tekercseket megkenjük tojással, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10-12 perc alatt megsütjük. Csak akkor húzzuk le a hengerekről, ha a tészta már kihűlt. A krémhez a tejet elkeverjük a tojássárgákkal, és ízlés szerint sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet is, és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett az egészet besűrítjük, miközben belekeverjük a reszelt sajtot is. Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a vajat is, majd körülbelül fél órán át hagyjuk az egészet hűlni a hűtőben. Végül a tölteléket csillagcsöves habzsákba rakjuk, majd megtöltjük vele a rolókat, aminek két végét reszelt sajtba mártjuk.