Sajtos rántott krumpligombóc: Egy isteni és laktató pénztárcabarát ebéd fillérekből
Tökéletes köret, de főételként is megállja a helyét.
Sajtos rántott krumpligombóc
Hozzávalók:
- 3 db nagyobb burgonya
- 2 db tojás
- 1 csokor friss petrezselyemm
- 1 tk só
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk őrölt pirospaprika
- fél tk őrölt bors
- cheddar sajt (kockákra vágva, ízlés szerint)
A panírhoz:
- 110 g zsemlemorzsa
- 60 g liszt
- 2 db tojás
- olaj
Elkészítés:
Egy fazék sós vízben főzzök puhára a burgonyákat, majd pucoljuk meg, pépesítsük össze egy villa segítségével és hagyjuk kihűlni. A tojásokat verjük fel, ízesítsük a sóval, borssal, paprikával, fokhagymaporral, valamint az apróra vágott petrezselyemmel, majd adjuk hozzá az összetört burgonyához, alaposan keverjük össze, végül tegyük a masszát 30 percre a hűtőbe. Egy evőkanálnyi burgonyát simítsunk el a tenyerünkbe, rakjunk a közepére egy nagyobb kockányi cheddar sajtot, majd vonjuk be azt a burgonyás masszával, és formázzunk golyót belőle. Panírozzuk be a golyócskákat a liszttel, a felvert tojással, végül a zsemlemorzsával, majd 2-3 perc alatt süssük aranybarnára őket forró, bő olajban.