Sajtos hagymaleves - Recept
Egy finom hagymalevessel sosem lőhetünk mellé, ha valami finomat szeretnénk ebédre készíteni. Főzésre fel!
Hozzávalók
- 25 dkg vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 1 tojás
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát vajban megpároljuk, liszttel megszórjuk, világosbarnára pirítjuk és állandó keverés mellett vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk és tíz percig főzzük. A levest kis tűzálló tálakba merjük, minden személynek külön-külön. Egy tojást felverünk, és belekeverjük a reszelt sajtot. Minden tál leves tetejére egy kis halmot teszünk a sajtos keverékből. Rögtön ezután kb. 5 percre betesszük a forró sütőbe , hogy a keverék a leves tetején aranyszínű legyen.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!