Sajtkrémmel töltött karalábé - Az egészséges finomság
Ha egy viszonylag olcsó, de annál finomabb különlegességet szeretnénk az asztalra varázsolni, próbáljuk ki a következő receptet! Mutatjuk, hogyan kell elkészíteni a sajtkrémmel töltött karalábét.
Hozzávalók
- 4 közepes, zsenge karalábé
- 1 húsleveskocka
- 1 ek cukor
A töltelékhez
- 25 dkg sajt (rokfort, edámi vagy trappista)
- 5 ek tejföl
- 2 ek tejszín
- fél csokor metélőhagyma
- só, bors
Elkészítés
A karalábékat hámozzuk meg, majd negyedeljük fel. Dobjuk bele egy vízzel teli edénybe, adjuk hozzá a húsleveskockát, a cukrot és forraljuk fel. Lefedve nagyjából 15 percig főzzük. Ezt követően csepegtessük le a karalábékat és hagyjuk, hadd hűljenek ki. Készítsük el a tölteléket: reszeljük le a sajtot, keverjük össze a tejföllel és a tejszínnel, adjuk hozzá a felaprított metélőhagymát. Sóval, borssal ízesítsük, majd hűtőben pihentessük. A karalábészeletek közepét vájjuk ki, majd a sajtkrémmel töltsük meg. Ha kedvünk tartja, ízlés szerint díszíthetjük kaporral a tetejét.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!