Sáfrányos fehérboros halleves
A halészlének nem csak a klasszikus, vörös színű változata létezik. Készíthetjük fehérborral és fokhagymával is.
Hozzávalók
- 1 db harcsafilé
- 4 db tisztított rákfarok
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 8 dkg vaj
- 1 dl tejföl
- 1,5 dl tejszín
- 1 citrom
- 5 dl zöldségalaplé vagy víz
- 1 vöröshagyma
- 1 kk sáfrány
- 50 dkg répa, zeller, krumpli
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kk reszelt gyömbér
- 1 babérlevél
- 1 csipet bors
- só
- kenyér
Elkészítés
A vöröshagymát vágjuk apróra, majd vajon pirítsuk. Öntsük fel fehérborral, adjuk hozzá a sót, a sáfrányt, a babérlevelet és a borsot. Majd 5 perc forralás után a karikára vágott zöldségeket: a fehérrépát, a sárgarépát, a zellert és a burgonyát. Felöntjük zöldségalaplével, majd fedő alatt kb. 4 percig főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kockára vágott halfilét, a gyömbért, a tejszínt és a zöldségalaplevet. Felforraljuk, majd továábi 5 percig főzzük. Végül beletesszük a darabolt garnélafarkakat és az apróra vágott petrezselymet. Főzzük még 2 percig. Tejföllel tálaljuk.
Készítsd el a tejszínes lazackrémlevest is!