Rozmaringos burgonya karamellizált hagymával: világbajnok köret a hétvégére
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/rozmaringos-sult-burgonya.jpg?itok=ueQUq5YS)
Nem fogod elhinni, mennyire egyszerű elkészíteni, és simán zsebre teszi a sült krumplit!
Rozmaringos burgonya karamellizált hagymával
Hozzávalók:
A burgonyához:
- 1 kg burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 2 tk friss rozmaring
- ½ tk friss kakukkfű
- só, bors
A hagymához:
- 2 fej hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek cukor
- 2 tk balzsamecet
Elkészítés:
A burgonyát alaposan mossuk meg, negyedeljük fel, a fokhagymát zúzzuk össze, a rozmaringot és a kakukkfüvet pedig vágjuk apróra. Keverjük össze a krumpli összes hozzávalóját egy nagyobb tálban, majd tegyük egy kizsírozott tepsibe és süssük 45-50 percig sütőben, amíg a burgonya teljesen puha nem lesz. Közben egy nagyobb serpenyőben pároljuk puhára olajon a hagymát, majd keverjük hozzá a cukrot. Közepes, alacsony lángon pirítsuk 30-35 perc alatt aranybarnára, időnként kevergessük meg, végül adjuk hozzá a balzsamecetet is. Az elkészült hagymát keverjük össze a burgonyával, és már tálalhatjuk is.