Vacsora 50 perc alatt: Ropogós tepsis csirkecomb hagymás-tejfölös bundában

Ha kipróbálod ezt a receptet, sosem vágysz majd újra a hagyományos rántott csirkecombra, ugyanis ez a panír mindent visz!

Hagymás-tejfölös bundában sült csirkecomb

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 ek liszt
  • 4 ek olaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 tk pirospaprika
  • 2 db hagyma
  • 1 tk majoránna
  • 15 dkg sajt
  • tej
  • só, bors

Elkészítés:

Előző este vagy legalább néhány órával a sütés előtt a csirkét pácoljuk fokhagymás tejbe. A combokat megforgatjuk a liszt, a pirospaprika, a majoránna, a só és a bors keverékében. Kiolajozott tepsibe rakjuk, gazdagon meghintjük szeletelt hagymával, ízlés szerint gombával, és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. Összekeverünk 4 evőkanál olajat, 2 zúzott fokhagymát és 2 dl tejfölt, majd egyenletesen a hagymás hús tetejére öntjük. Előmelegített sütőben 50 perc alatt pirosra sütjük.

További két csirkecombból készült étel receptjéért lapozz!

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Egészség
Van egy olyan, idehaza talán kevésbé ismert fűszer, melynek rengeteg jótékony hatása van szervezetünkre nézve - többek között még a fogyásban és a hasi zsír eltüntetésében is segíthet.
Sztárok
Bár még nagyon kicsi, már most látszik, hogy Lajos herceg egy igazi karakter, új hobbija pedig kitűnően passzol energikus személyiségéhez – édesapja azonban nem kifejezetten örül ennek.
Sztárok
A 84 éves Jocelyn Wildenstein gyakorlatilag mára már felismerhetetlen fiatalkori önmagához képest.
Fashion&Beauty
Letícia királyné egy bordó színű, testre simuló garbóruhában kápráztatott el mindenkit, amikor a minap egy díjátadó ünnepségen vett részt Sevillában.
Fashion&Beauty
Ha már kezded megunni az őszi színpalettát, de még nem állsz készen egy merész ünnepi pirosra vagy csillámos dizájnra, akkor ezek a gazdag és hangulatos körömárnyalatok tökéletesen megidézik az...
Lifestyle
A Bika ma találkozhat valakivel, akinek sokkal többet jelent, mint azt gondolná. Napi horoszkóp.