Vacsora 50 perc alatt: Ropogós tepsis csirkecomb hagymás-tejfölös bundában
Ha kipróbálod ezt a receptet, sosem vágysz majd újra a hagyományos rántott csirkecombra, ugyanis ez a panír mindent visz!
Hagymás-tejfölös bundában sült csirkecomb
Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 ek liszt
- 4 ek olaj
- 3 dl tejföl
- 2 tk pirospaprika
- 2 db hagyma
- 1 tk majoránna
- 15 dkg sajt
- tej
- só, bors
Elkészítés:
Előző este vagy legalább néhány órával a sütés előtt a csirkét pácoljuk fokhagymás tejbe. A combokat megforgatjuk a liszt, a pirospaprika, a majoránna, a só és a bors keverékében. Kiolajozott tepsibe rakjuk, gazdagon meghintjük szeletelt hagymával, ízlés szerint gombával, és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. Összekeverünk 4 evőkanál olajat, 2 zúzott fokhagymát és 2 dl tejfölt, majd egyenletesen a hagymás hús tetejére öntjük. Előmelegített sütőben 50 perc alatt pirosra sütjük.