Rizspalacsinta lisztérzékenyeknek - Recept
Egyre többen szenvednek cöliákiában, vagyis lisztérzékenységben. Bár nem könnyű így főzni, mégis egyre több lehetőség van arra, hogy helyettesítsék a lisztet az ételekben.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 8 ek tej
- 8 dkg rizsliszt
- 1 dl szódavíz
- 2 ek olaj
- 2 ek porcukor
Elkészítés
A tojást keverjük ki a tejjel, szitáljuk bele a rizslisztet, és fél órát hagyjuk állni. A masszába spricceljük bele a szódavizet. A tésztából a szokásos módon, kevés megforrósított olajon süssünk palacsintákat. Lekvárral, cukros-fahéjas kakaóporral, diókrémmel vagy vaníliás túróval töltsük meg, tekerjük fel és hintsük meg porcukorral. Ha nem szeretjük az édeset, akkor nyugodtan készítsük el sós változatban.