A legjobb rizses hús receptje: klasszikus, laktató, filléres
Hiába, a klasszikus finomságokat semmi nem múlja felül. Ezúttal a rizses hús receptjét hoztuk, ami nagyon laktató, így tökéletes ebéd, de akár vacsi gyanánt is.
Hozzávalók
- 80 dkg sertéshús
- 5 dkg zsír
- 15 dkg vöröshagyma
- 25 dkg húsos zöldpaprika
- 1 db erős zöldpaprika
- 40 dkg paradicsom
- 25 dkg rizs
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- só ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
Rizses hús elkészítése
Az apró darabkára vagdalt vöröshagymát világosbarna színűre pirítjuk. Beletesszük az áttört fokhagymát, a karikára vágott húst és addig pirítjuk, míg a hús elveszti nyers színét. Apróra vágott, hámozott paradicsomot, pirospaprikát keverünk hozzá, megsózzuk lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult, hozzákeverjük a szeletelt paprikákat. Végül hozzákeverjük a bő vízben megmosott rizst, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi kb. egy ujjnyira ellepi. Lefedve közepesen forró sütőbe tesszük, 20 percig pároljuk. Paradicsom- és paprikaszeletekkel és apróra vagdaltpetrezselyemmel díszítve tálaljuk.