Ricottás gnocchi - Olasz ínyencség

Egy igazi olasz tészta különlegesség a gnocchi, ami ricotta sajttal és egy izgalmas szósszal megspékelve verhetetlen vacsora.
Hozzávalók
A gnocchi-hoz:
- 1 doboz ricotta sajt
- 2 tojás
- fél csésze reszelt parmezán sajt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál fokhagyma por
- 1 csésze liszt
A szószhoz:
- 3 evőkanál olivaolaj
- 1 evőkanál darált fokhagyma
- 15 dkg kockára vágott paradicsom
- 1 csipet őrölt pirospaprika (nem kötelező)
- egy kevés aprított bazsalikom
- só és bors az ízesítéshez
- 10 dkg mozzarella, apróra darabolva
Elkészítés
Keverjük össze a ricotta sajtot, a parmezánt, sót, borsot, és a fokhagyma port egy nagy tálban. Adjunk hozzá egy csésze lisztet, és ha szükséges, mehet még bele több is, a lényeg, hogy lágy, formázható tésztát kapjunk. Osszuk a tésztát 3 vagy 4 részre és tekerjünk belőle 1-2 centi vastag csíkokat egy lisztezett nyújtódeszkán. Vágjuk a csíkokat 1-2 centis darabokra és tegyük őket egy enyhén kilisztezett tepsibe, majd toljuk be a hűtőbe, hogy egy kicsit keményedjen. Az olívaolajat közepes lángon hevítsük egy kicsit, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Ha már jó illatos, öntsük hozzá a paradicsomot és a pirospaprikát, majd így is pirítsuk néhány percig. A legvégén a bazsalikomot adjuk hozzá, majd ízesítjük sóval, borssal, ízlés szerint. Amíg a szószt elkészítjük, rakjunk fel forrni egy nagy fazékban vizet, és ha felforrt, dobjuk bele a gnocchit főni. Addig fűzzük, míg fel nem bukkannak a víz tetejére. A még párolódó szószhoz keverjük hozzá a mozzarellát, így az kicsit puhul benne, de nem olvad szét.
A gnocchit nem a mártással összekeverve tálaljuk, a szószt a tészta tetejére halmozzuk.
Kóstold meg a cannellonit is!
Oldalak
