Habkarikát a szájba és a fára: Ennél retróbbat nem találsz ki karácsonyra!
Dísznek és karácsonyi édességnek is pompás ötlet.
Habkarika
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 20 dkg porcukor
- 50 g étkezési keményítő
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét sóval meghintve kemény habbá verjük. Adagonként beleszitálunk először 15 dkg porcukrot, majd kb. 3 percig közepes fordulatszámon tovább verjük. A maradék porcukrot összekeverjük az étkezési keményítővel és adagonként a tojásfehérje masszába szitáljuk, majd óvatosan összedolgozzuk a habbal. Ha színes karikákra vágyunk, keverés közben megszínezhetjük ételfestékkel. A krémet habzsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe karikákat nyomunk. Kb. 100 fokra előmelegített sütőben nagyjából 2-3 órán át szárítjuk. A kész habkarikákat édességként is elropogtathatjuk, de karácsonyfadíszként a fára is akaszthatjuk.