Még főznöd sem kell: Frissítő, részeges sárgadinnyeleves 20 perc alatt

Egy előétel, ami a borongós napokon is a nyár ízeit varázsolja otthonodba.
Részeges sárgadinnyeleves
Hozzávalók:
- 1 db sárgadinnye
- 4 szelet pármai sonka
- 1 dl édes fehérbor
- 1 dl habtejszín
- 1 tk méz
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk gyömbér
- 1 szál menta
Elkészítés:
A jól lehűtött dinnyét kettévágjuk, magjait eltávolítjuk, gyümölcshúsát kivájjuk. Egy keverőedényben kézi robotgéppel krémesre pürésítjük a dinnyét a gyömbérrel, a finomra vágott mentalevelekkel, a mézzel, valamint a vaníliás cukorral. Apránként hozzáadagoljuk a tejszínt és a bort, majd visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy jól kihűljön. Tálaláskor tányérokra adagoljuk a levest, amit az apró falatokra vágott pármai sonkával díszítünk.
További két hideg leves receptjéért lapozz!
Oldalak
