Még főznöd sem kell: Frissítő, részeges sárgadinnyeleves 20 perc alatt

Egy előétel, ami a borongós napokon is a nyár ízeit varázsolja otthonodba.

Részeges sárgadinnyeleves

Hozzávalók:

  • 1 db sárgadinnye
  • 4 szelet pármai sonka
  • 1 dl édes fehérbor
  • 1 dl habtejszín
  • 1 tk méz
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kk gyömbér
  • 1 szál menta

Elkészítés:

A jól lehűtött dinnyét kettévágjuk, magjait eltávolítjuk, gyümölcshúsát kivájjuk. Egy keverőedényben kézi robotgéppel krémesre pürésítjük a dinnyét a gyömbérrel, a finomra vágott mentalevelekkel, a mézzel, valamint a vaníliás cukorral. Apránként hozzáadagoljuk a tejszínt és a bort, majd visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy jól kihűljön. Tálaláskor tányérokra adagoljuk a levest, amit az apró falatokra vágott pármai sonkával díszítünk.

További két hideg leves receptjéért lapozz!

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Lifestyle
      Amiről a Kos tegnap még csak álmodozott, azt ma végre megvalósíthatja. Napi horoszkóp.
      Egészség
      Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a kis mennyiségű alkohol is rossz, azonban most jött egy kutatócsoport, akik meg akarják védeni a borozást.
      Lifestyle
      A diáknak volt egy guminője, de nem akarta, hogy bárki is megtalálja, így inkább tüzet okozott.
      Lifestyle
      A lítium-ion akkumulátorokat, ha sokszor töltjük fel, akkor egy idő után veszítenek a tartósságukból, de ennek hamarosan vége.
      Sztárok
      Tóth Gabi és Krausz Gábor ismét összezördültek egymással a sajtóban, miután a séf egy interjúban kijelentette, hogy az exe megcsalta őt.
      Lifestyle
      Az olasz életstílus a lassú, tudatos mindennapokról híres, és van egy olyan egyszerű szokásuk, amely mindannyiunk számára hasznos lehet: segít felfrissíteni a testet, megnyugtatni a lelket és...