Rakott zöldbab – egy zöldséges étel, amit a húsimádók is szeretni fognak

Egy isteni fogás hétköznapokra is.
Rakott zöldbab
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé
- 1 kg zöldbab
- 1 vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 tk pirospaprika
- só
- bors
- olaj
- vaj a tál kikenéséhez
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
A hagymát olajon megdinszteljük, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellett, majd kissé megpirítjuk, ezután sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük. Amíg a pörkölt készül, a zöldbabot gőz fölött puhára pároljuk. Ha kész, leszűrjük és alaposan lecsöpögtetjük, majd az egészet finoman meghintjük sóval. Egy vajjal kikent tűzálló tálban megágyazunk a zöldbabbal, erre megy egy réteg hús, majd egy réteg zöldbab, egészen addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A rétegezést zöldbabbal zárjuk. A tetejét megkenjük tejföllel, és addig sütjük, amíg megpirul.
További rakott receptek a következő oldalon.
Fotó, leadfotó: 123rf
Oldalak
