Rakott kel - Recept

Ha szereted a kelkáposztából készült ételeket, akkor ezt neked ajánljuk. Rendkívül finom, és könnyen elkészíthető étel.
Hozzávalók
- 2 fej kelkáposzta
- 0,5 kg darált lapocka
- 5 dl rizs
- 2 db nagy tejföl
- fokhagyma
- só, bors, majoránna
- olaj
Elkészítés
A káposztát szétszedjük leveleire, kivágjuk az ereket, majd forró vízbe dobjuk és 15 percig főzzük. A darált húst megsütjük olajon, majd ízlés szerint megfűszerezzük, és néhány gerezd fokhagymát reszelünk hozzá. Hozzáadjuk a rizst, majd leöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje a húst és a rizst.
A már megfőtt leveleket csurgassuk le, és osszuk 3 részre. A nagyobb leveleket tegyük a tepsi aljába, majd tegyünk rá egy rétegnyi húst. A hús tetejét kenjük meg tejföllel, majd a tejfölös rétegre helyezzünk káposzta leveleket, amire szintén egy húsréteg és egy tejfölréteg jön. A legtetejére tegyünk leveleket, és kenjük meg tejföllel.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg cikket másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Gyors paradicsomleves - Recept