Desszert krumpliból? Miért ne! - Szirupos édesburgonya almával

Délután van és nassolnál valamit, ami nem hizlal? Akkor a következő receptet ki kell próbálnod! Tele van vitaminokkal és igazi őszi hangulatot varázsol a konyhádba!
Hozzávalók
- 2 alma
- 2 kisebb édesburgonya
- 2 és fél ek sótlan vaj
- 5 tk juharszirup
- 1 tk fahéj
- ¼ tk szegfűbors
- ¼ tk őrölt szegfűszeg
- ¼ tk szerecsendió
- ⅛ tk só
Elkészítés
Az édesburgonyát hámozzuk meg, kicsit szurkáljuk meg, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük addig, amíg kissé megpuhul, de még nem sül meg (kb. 20 perc). Ezután szeleteljük fel, és a felét helyezzük el egy tűzálló edény alján. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a juharszirupot és a fűszereket. Ebből a keverékből csorgassunk az édesburgonyára. Az almát szeleteljük fel és a felét helyezzük az édesburgonyára. Öntsünk rá a szirupból, majd még egy-egy réteg édesburgonyát és almát helyezzünk rá. Ha az összes szirupot ráöntöttük, tegyük be sütőbe és 30-40 perc alatt süssük készre.