Rácsos-meggyes pite – süti ennél egyszerűbb már nem is lehetne
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/racsos_meggyes_pite_123rf_980x480.jpg?itok=DeNROaYV)
Linzer tésztából, jó sok gyümölcsös töltelékkel készül.
Rácsos-meggyes pite
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 ek tejföl
- 12 dkg cukor
- 2 tojás
- ½ cs sütőpor
- só
A töltelékhez:
- 70 dkg meggy
- cukor ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
- ½ ek őrölt fahéj
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tésztához a sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a cukrot. Ráütjük a tojások sárgáit, majd a tejfölt is hozzákanalazva egy jól formázható tésztát gyúrunk belőle. A tésztát két részre osztjuk, kb. egyharmad-kétharmad arányban. Külön-külön fóliába csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük legalább addig, amíg elkészítjük a tölteléket (de jobb, ha minimum fél órát hagyjuk a hidegben). Ehhez a megmosott, kimagozott meggyet egy tálban megcukrozzuk, meghintjük fahéjjal és összekeverjük a vaníliáscukorral is. Pihentetés után először kinyújtjuk a nagyobb tésztát és a tepsibe (vagy a tortaformába) fektetjük, majd megszórjuk a zsemlemorzsával. Erre jöhet szépen elegyengetve az enyhén kinyomkodott meggyes töltelék, rá pedig a másik rész tészta, csíkokra vágva, rács formában. A rácsokat lekenjük a tojásfehérjével és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. Körülbelül 40 perc alatt elkészül, de látni fogjuk: ha már piros a teteje, kész is a süti. Porcukorral meghintve, de a nélkül is igazi nyári finomság.