Püspökkenyér húsvétra is - Aszalt gyümölcsös finomság, aminek nem lehet ellenállni

A püspökkenyér egy könnyen elkészíthető és rendkívül finom aszalt gyümölcsös sütemény, mellyel a húsvéti asztalt is könnyedén feldobhatod. Cikkünkből megtudhatod, hogyan készül!
Hozzávalók
- 4 tojás
- 14 dkg cukor
- 14 dkg durvára vágott dió
- 14 dkg mazsola
- 14 dkg aszalt gyümölcs
- 14 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott margarin
Elkészítés
Az aszalt gyümölcsöket keverjük el a liszttel, olvasszuk fel a margarint, majd öntsük rá az előzőekre. A tojás sárgáját és a cukrot keverjük habosra és adjuk hozzá a tésztához. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tésztába. Öntsük a masszát zsírozott, lisztezett őzgerincformába és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt készre sütjük. Tegyük félre egy kis időre, de mielőtt teljesen kihűlne, borítsuk ki egy vágódeszkára. Szeleteljük fel és tálaljuk.
Lapozz, és nézz meg további két remek receptet!