Pontyfilé mangóöntettel - Különlegesség a tányérodra
Ha szereted a halat, de nem tudod, hogyan lenne érdemes elkészíteni, hogy ne csak finom, de különleges is legyen, olvasd el következő receptünket! Íme!
Hozzávalók
- 500 g pontyfilé
- 300 g mangó
- 2 gerezd fokhagyma
- fél tk őrölt chilipaprika
- 1 kk őrölt kardamom
- só
- olaj
Elkészítés
A pontyfiléket dörzsöljük be sóval, majd tűzdeljük meg a fokhagymával. Egy tepsit olajozzunk ki, tegyük bele a halakat és mindkét oldalukat süssük át. A mangót tisztítsuk meg, a húsának egy részét tegyük bele a turmixgépbe és pépesítsük, a többit pedig kockázzuk fel. Tegyük bele mindet egy edénybe, adjuk hozzá a chilit és a kardamomot, kissé főzzük össze, majd tálaláskor öntsük az öntetet a hal mellé.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!