Pirított leves kolbásszal

A hagyományosabb magyar konyha, illetve a kolbász szerelmeseinek ideális vasárnapi leves lehet, tartalmasabb húsos, vagy könyebb második fogás mellé is passzol.
A hagyományosabb magyar konyha, illetve a kolbász szerelmeseinek ideális vasárnapi leves lehet, tartalmasabb húsos, vagy könyebb második fogás mellé is passzol.
Hozzávalók
- 3 marék tarhonya
- 2 db nagyobb krumpli, vagy 3 db kisebb
- 2 db sárgarépa
- egy fél szál szál parasztkolbász
- egy leveskocka
- egy kávéskanál őrölt pirospaprika
- olaj, víz
- kevés zöldpetrezselyem
Elkészítés
A tarhonyát kevés olajon kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a felkarikázott sárgarépát, majd a leveskockát és a pirospaprikát. Kicsit hagyjuk főni, majd később a felkockázott krumplit is hozzátesszük, meg a zöldpetrezselymet, a kolbászt pedig csak akkor dobjuk rá, ha már a krumpli is majdnem teljesen megfőtt.
Tipp: A tarhonyát lehet hagymában megforgatva is pirítani.
Próbáld ki a zöldborsó krémlevest is!
Oldalak
