Pirított kacsacomb töltött almával: Ha egy különleges vacsorával lepnéd meg a párodat

Ezzel a főétellel garantáltan leveszed a lábáról kedvesedet!

Pirított kacsacombfilé töltött almával

Hozzávalók:

  • 10 dkg rizs
  • 5 ek liszt
  • 4 db kacsacomb
  • 4 db alma
  • 3 ek meggy
  • 2 ek vaj
  • 2 ek lekvár
  • 2 tk só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

A kacsacombokat kifilézzük, félbevágjuk, megsózzuk, utána pedig lisztbe forgatjuk, és vajon megpirítjuk mindkét oldalát. Az almákat megmossuk, kikaparjuk a belsejét, és 180 fokos sütőben elősütjük 15 perc alatt. A rizst közben megfőzzük, a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés vajon pár perc alatt megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a lekvárt, a fahéjat és a sót, majd a főtt rizst, végül pedig óvatosan belekeverjük a meggyet is. Az almát megtöltjük a rizzsel, és a sütőben újabb 10 percig sütjük, majd a kacsacombbal tálaljuk.

További két kacsából készült ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Ősztől megújult formában hallható hétvégente a Petőfi Rádió Befordultam a konyhára című gasztroműsora, amelyben ismert séfek osztják meg konyhai tippjeiket, trükkjeiket. A hétvégén Gianni Annoni két...
Sztárok
Fashion&Beauty
A haj porozitásának három különböző típusa létezik, amelyek mindegyikét a hajszál kutikularétegének állapota határozza meg.
Lifestyle
A Mérleggel ma rettentően ellenséges lehet egy barátja vagy kollégája. Napi horoszkóp.
Lifestyle
A Vízöntő a hétvégén megismer valakit, aki miatt válaszút elé kerül. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Utazás
A kalandok és az utazás nem csak a fiataloknak valóak. Nem is gondolnánk, milyen sok pozitív hatása van az egészségünkre nézve, ha idősebb korban is nekivágunk egy utazásnak.