Pirított csirkemell füstölt sajt mártással: a tökéletes vasárnapi ebéd 30 perc alatt

Mert bizony igaz az, hogy nem kell órákig állnod a konyhában azért, hogy fenséges ételt rakj az asztalra a család elé.
Pirított csirkemellcsíkok füstölt sajt mártással
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 5 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 2 dl tejszín
- 1 dl tej
- 1 tk őrölt rozmaring
- olaj
- só, bors
Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a rozmaringgal – ízlés szerint további zöldfűszereket is használhatunk. Ezután forró olajon aranybarnára pirítjuk a csíkokat, egy másik edényben pedig elkezdjük alacsony hőfokon melegíteni a tejszínt. Amikor elkezd forrni, folyamatos kevergetés közben beletesszük a lereszelt sajtokat, ha pedig a szósz már sűrűsödni kezd, beleöntjük a tejet is, és sóval, fehérborssal ízesítjük a mártást. Pár perc forralás után a hússal és a rizzsel tálaljuk.
További két vasárnapi ebédötletért lapozz!
Oldalak
