Pavlova torta - Habkönnyű csábítás

Ez egy nagyon látványos desszert. Igazán habkönnyű, szinte nem is érezzük, hogy esszük. Melegen a legjobb, hiszen ekkor még kívül ropogós, belül pedig nagyon puha.
Hozzávalók 1 tortához:
A "tészta" részhez:
- 4 db tojásfehérje
- 300 g kristálycukor
- 1 evőkanál ecet
- 4 g étkezési keményítő
- 40 g kakaópor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- Fél citrom
A díszítéshez:
- Gyümölcsök ízlés szerint (legjobb a savanykás)
- 200 ml habtejszín
Elkészítés:
Egy nagy keverőtálat kikenünk a citrommal, majd felverjük benne a tojásfehérjéket. Habosítás közben apránként hozzáadjuk a kristálycukrot is. Mikor már kemény a tojáshab, belekeverjük az ecetet, a keményítőt, a kakaóport, és a fahéjat. Sütőpapírból 20 cm-es kört vágunk, ezt tepsire tesszük, majd a papírra halmozzuk a habot.180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, majd egyből lejjebb állítjuk a hőfokot 150 fokra. Légkeveréssel, kb. 75 perc alatt készül el. A pavlova tortát félig nyitott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni. Ha teljesen kihűlt ráhalmozzuk a habbá vert tejszínt és friss gyümölccsel dekoráljuk. Nagyon finom, kívül ropogós, belül puha tünemény.
Gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.