Pármai csirkemell: ha odavagy a sajtért és a tejfölért, ezt a receptet neked találták ki!
Olcsó, finom, szaftos és nagyon sajtos – jól hangzik, ugye?
Pármai csirkemell
Hozzávalók:
- 20 dkg reszelt sajt
- 10 dkg vaj
- 2 db csirkemell filé
- 2 dl tejföl
- 1 dl fehér bor
- 1 db leveskocka
- só, bors
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat egy edényben, pirítsuk meg rajta a csirkemelleket, ízesítsük sóval és borssal, majd adjunk hozzá körülbelül egy deci vizet, a bort és a leveskockát. Fedjük le és pároljuk puhára a húst. Ha elkészült, szedjük ki a csirkét a léből, és kanalazzuk bele a tejfölt. A húst tegyük egy tűzálló edénybe, borítsuk a tetejét reszelt sajttal és öntsük rá a tejfölös levet, majd dugjuk be a sütőbe körülbelül 15-20 percre.