Paradicsomszószos spagetti – ennél gyorsabb ebéd a világon nincs
Ebédre és vacsorára is pompás ötlet.
Paradicsomszószos spagetti
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti
- 6 paradicsom (esetleg 2 paradicsom konzerv)
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- bazsalikom
- 3 ek olívaolaj
- reszelt trappista sajt
Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk és megfuttatjuk benne a zúzott fokhagymát. Ezután beledobjuk az apróra vágott paradicsomot is, sózzuk, borsozzuk és bazsalikommal ízesítjük. A paradicsomos szósz fedő alatt kb. 20 perc alatt elkészül. Eközben lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsöpögtetjük, a végén pedig összekeverjük a szósszal. Reszelt sajttal tálaljuk, és ha kedvünk tartja, a spagettit még olívaolajon sült, félbevágott koktélparadicsomokkal is díszíthetjük.