Paradicsomos töltött paprika - Kaliforniai paprikából sokkal pikánsabb lesz
Aki a töltött paprikát eddig mindig TV paprikából csinálta, annak ki kell próbálnia ezt a receptet, ugyanis sokkal ízletesebb és pikánsabb, ha egy jóval édesebb kaliforniai paprikába kerül bele a töltelék.
Hozzávalók
A töltelékhez
- 500 g sertés darálthús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 1 vöröshagyma
- 4 db kaliforniai paprika
- 125 g rizs
- 2 paradicsom
- snidling
- só, bors
A paradicsomszószhoz
- fél liter paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 ml víz
- só, bors
Elkészítés
Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát is adjuk hozzá. Kb. 1 perc pirítás után adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Közben egy lábasban forraljunk vizet, majd kezdjük el főzni a rizst. Ha már zsírjára sült a hús, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és a snidlinget. Ha megfőtt a rizs, csepegtessük le, majd adjuk a húshoz, és még kb. 5 percig pirítsuk össze. A kaliforniai paprika tetejét vágjuk le, majd töltsük bele a húst. Az elkészült kosárkákat tegyük tűzálló tálba. A tál aljára öntsük a paradicsompürét, a fokhagymát, és a vizet, majd ezt sózzuk, borsozzuk. 180 fokon 40 percig süssük, ennyi idő alatt a húsban összeérnek az ízek a paprikával, és a tál alján a paradicsomszósz is mennyeire készül.