Paradicsomos tésztasaláta
Az olasz konyha szerelmesei imádni fogják ezt a viszonylag könnyen elkészíthető, isteni ízű tésztasalátát, ami ebédre és vacsorára is ideális.
Hozzávalók
- 60 dkg főtt tészta (kagylótészta lehetőleg)
- 10 evőkanálnyi olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanálnyi paradicsompüré
- 1 nagy paradicsom
- 3 dl zöldségleves
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 szál bazsalikom
- 20 dkg sajt
- só
- bors
Elkészítés
A főtt tésztát tegyük egy nagy tálba és keverjük össze 5 evőkanálnyi olívaolajjal. Egy serpenyőben az olaj maradékával pirítsuk meg a megtisztított és felkockázott vöröshagymát, a darabolt paradicsomot, majd adjuk hozzá a paradicsompürét és a levesalapot is. Forraljuk fel a hozzávalókat, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, egy kevés petrezselymet, a bazsalikomot, ízlés szerinti sót és borsot. Főzzük sűrűre a szószt, majd adjuk hozzá a tésztához és lazán keverjük össze a hozzávalókat. Tegyük hűtőbe fél órára a tésztát, majd tálaláskor reszeljünk rá egy kis sajtot, díszítsük petrezselyem- és bazsalikomlevelekkel.
Fotó: flavorconsultants.com