Paradicsomos rakott csirkemell – Gyors, egyszerű és hihetetlenül finom
Ezt a fogást pofonegyszerű elkészíteni, a hozzávalókat pedig kedvedre válogathatod.
Paradicsomos rakott csirkemell
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg gomba
- 25 dkg paradicsom
- 15 dkg trappista sajt
- 5 db burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 ek olaj
- csirkés fűszerkeverék
- zsír
- só, bors
Elkészítés:
Egy zsírral kikent jénai tálba beletesszük a felszeletelt burgonyát, a tetejére pedig ráfektetjük a felkarikázott vöröshagyma felét. Megforgatjuk a fűszerkeverékben az apróra vágott csirkemellet és eloszlatjuk tálban. A felvágott paradicsomot a húsok közé borítjuk, ennek tetejére pedig jöhet a felszeletelt gomba és a maradék hagyma. Meglocsoljuk olajjal és kevés vízzel, nehogy kiszáradjon, majd alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 180 fokon 50 percig sütjük. Az utolsó negyed órában kivesszük a sütőből, és megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, majd addig sütjük, amíg az aranybarna nem lesz.