Paradicsomos húsgolyók - Nyári ízvilág

Szereted a húsgolyókat? Minden változatban jöhet? Akkor olvasd el cikkünket, amelyben a paradicsomos verzió receptjét ajánljuk!
Hozzávalók
- 50 dkg darálthús
- 3 ek zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- olaj
A szószhoz
- 1 kg paradicsom
- 1 kápia paprika
- 1 hagyma
- 1 ek oregánó
Elkészítés
A gombóc hozzávalóit keverjük el, majd formázzunk belőle golyókat. Forró olajon süssük át ezeket, majd tegyük félre. Közben készítsük el a szószt: a megmaradt olajon pirítsuk meg a felaprított hagymát és a paprikát. Ekkor jöhet hozzá a felkockázott paradicsom, az oregánó, a só és a bors. Kevergetve főzzük, majd tegyük bele vissza a húsgolyókat. Lassú lángon nagyjából egy óráig főzzük. Krumplipürével tálaljuk.