Így már próbáltad? Paprikás krumpli bográcsban
Kellőképpen lehült a levegő ahhoz, hogy elővehessük a bográcsot, és otthon a kertben, vagy egy erdei tisztáson, jót bográcsozzunk - utóbbinál ügyelj arra, hogy tüzet maradéktalanul eloltsátok!
Paprikás krumpli bográcsban
Hozzávalók:
- 3 kg krumpli
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2 nagy hagyma
- 2 szál szárazkolbász
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 ek pirospaprika
- 1 tk majoranna
- 2 babérlevél
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, felvágjuk, hideg vízbe tesszük helhasználásig (bográcsban jobban mutat, ha hosszúkésra vágjuk kocka helyett). A szalonnát felkockázzuk, ez kerül a bogrács aljára. Megvárjuk, míg kiengedi a zsríját, ekkor rádobjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk. Most jön bele a felkarikázott kolbász, pár percig sütjük, aztán mehet hozzá a paradicsom és a paprika. Ha ez is megpuhult, hozzáadjuk a krumplit (víz nélkül). Rászórjuk a pirospaprikát, jól elveerjük vele és ezután felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérleveleket, a majorannát, és készre főzzük. Kizárólag vastagra szelt, nagyon friss, puha kenyérrel fogyasztjuk.