Szuper palacsinta töltelékek, ha elszakadnál a hagyományostól
A következőkben elszakadunk a hagyományos túrós, kakaós, lekváros palacsintától és különlegesebb töltelékekre evezünk.
Karamellás-banános töltelék
- 30 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 200 ml tejszín
A cukrot a tűzön addig kevergetjük, amíg karamellé nem válik, hozzáadjuk a vajat, összekeverjük és a tejszínnel felöntjük. Ha csomómentes, akkor kész is van. Rákenjük a palacsintára, felszeleteljük hozzá a banánt és fogyaszthatjuk.
Krémsajtos-gyümölcsös töltelék
- málna, eper, áfonya
- 2 ek citromlé
- 100 g cukor
- 23 dkg krémsajt
A gyümölcsöket a citromlével és 50 g cukorral felforraljuk, a krémsajtot összekeverjük a megmaradt cukorral. A palacsintát először a krémsajttal, aztán a gyümölcsös öntettel betöltjük és fogyaszthatjuk.
Kekszes-csokis-pillecukros töltelék - "S'mores"
Az amerikaiak sokszor sütögetnek mályvacukrot a tűznél, amit aztán S'mores szendvicsek formájában (keksz és csoki kíséretében) fogyasztanak el. A következő palacsinta tölteléket is ez inspirálta.
- keksz
- csoki
- pillecukor
A keksz darabokkal, a csokikockákkal és a pici mályvacukrokkal betöltjük a palacsintát, majd összehajtjuk és betesszük a sütőbe 175 fokra, 10 percre. Ha kész, már élvezhetjük is.