Őszibarackleves - Mindenki kedvence
Ez az őszibarackleves igazán mennyei! Csupán néhány összetevő szükséges hozzá, az összhatás mégis remek lesz. Máris mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 75 dkg őszibarack
- 10 dkg cukor
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 dl tejföl
- 1 db tojás
Elkészítés
Másfél liter vizet a cukorral forraljunk fel. Tegyünk bele 50 dkg-ot a megtisztított és felaprított barackból és 2 evőkanál zsemlemorzsát. A tojást verjük fel és keverjük hozzá a tejfölt. Adjunk hozzá 1-2 kanállal a leves levéből, így keverjük simára, majd öntsük bele a levesbe. Ha összeforrt, vegyük le a tűzről és botmixerrel pépesítsük. A maradék megmosott és felkockázott barackot adjuk hozzá és tegyük így vissza a tűzre. Ha felforrt, vegyük le a tűzről. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!