Túróval töltött sült alma: Ennél különlegesebbet és jobbat még nem ettél!

Pofonegyszerű és olcsó édesség, ami garantáltan meghozza a kedved a szezonhoz.
Túróval töltött sült alma
Hozzávalók:
- 5 db közepes alma
- 25 dkg túró
- 1 ek tejföl
- 1 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek mazsola (elhagyható)
- fahéj
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
A túrós töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Az almákat meghámozzuk, kettévágjuk keresztben, és kivesszük a magházukat. A félalmák belsejét késsel kivágjuk, körülbelül egy centimétert hagyunk meg a szélükből. A kisebb almadarabokat késsel deszkán apróra összevágjuk, és a túrós töltelékhez keverjük, majd megtöltjük vele az almákat. Egy kisebb tepsibe rakunk sütőpapírt, erre tesszük a töltött gyümölcsöt. 200 fokon 30 perc alatt az alma megpuhul, a töltelékben lévő alapanyagok pedig finoman összesülnek. Ha elkészült, kivesszük a tepsiből az almákat, amikor pedig langyosra hűlt, már tálalhatjuk is.
További két almás édességért lapozz!
Fotó: 123rf
Oldalak
