Orosz hússaláta recept
Sokan azért nem szeretik a salátákat mert hiányolják belőle a húst. Hát ebben van bőven...
Hozzávalók
- 250 g sült hús
- 120 g héjában főtt burgonya
- 60 g tisztított alma
- 60 g csemege uborka
- 30 g sonka
- 2 db főtt tojás
- 200 g majonéz
- 0,5 dl fehér bor
- 0,5 dl tejszín
- ½ csomó petrezselyem
- só, őrölt fehérbors
- mustár
- porcukor
- citromlé
Elkészítés
A csemege uborkát és az almát meghámozzuk, majd metéltre vágjuk. Hasonlóan daraboljuk a főtt burgonyát és a sonkát is. A tojásszeletelővel felvágott tojásból pár karikát tegyünk félre a díszítéshez. Keverőtálba tesszük a majonéz háromnegyed részét, sózzuk, borsozzuk, mustárral és citromlével ízesítjük, majd óvatosan hozzákeverjük a metéltre vágott anyagokat, illetve a felszeletelt tojást. A salátát megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítjük, majd jól lehűtjük. Üveg vagy porcelánedényben tálaljuk, a maradék majonézből, borral és a tejszínnel készített tartármártással bevonjuk. Oldalát a tojáskarikákkal és a sonkával díszítjük. Amennyiben a sonkát apróra vágtuk, akkor meghinthetjük vele a hússaláta tetejét a petrezselyemzölddel együtt.
Ezt is ajánljuk: Tavaszi sonkasaláta - Katt ide!