Mediterrán rántotta spenóttal és aszalt paradicsommal - Mennyei reggeli
Ha szereted a rántottát, próbáld ki a következő receptet! Egy kicsit bonyolultabb elkészíteni, mint a hagyományost, ám a végeredmény sokkal finomabb lesz!
Hozzávalók
- 2 tojás
- 1/2 ek extra szűz olívaolaj
- csipetnyi pirospaprika-pehely
- 1/2 csésze bébispenót
- 1 aszalt paradicsom
- 1/4 apróra vágott sült paprika
- 1 ek reszelt parmezán sajt
- só, bors
Elkészítés
A tojásokat egy csipet sóval verjük fel. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a pirospaprika-pelyhet és a spenótot. Kevergessük, majd ha megfonnyadtak a levelek, adjuk hozzá az apróra vágott aszalt paradicsomot és a sült paprikát. Ezt követően jöhet hozzá a felvert tojás. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevergessük, majd ha elkészült, vegyük le a tűzről és szórjuk meg a tetejét reszelt parmezánnal.