Nyers datolyás golyó, amibe még cukor sem kerül
Azt hiszed, hogy a vegán ételek nem finomak? Készítsd el és rögtön rájössz, hogy mekkorát tévedtél.
Hozzávalók (16 darabhoz)
A golyókhoz
- 1 bögre aszalt datolya
- 1 bögre mandulaliszt
- 3/4 bögre almaszirom
- 1/2 teáskanál fahéj
- egy csipet só
A bevonathoz
- eritrit
- kakaó
Elkészítés
A mandulalisztet és az almaszirmot késes aprítóba tesszük és összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a datolyát és a fahéjat. Ezután addig keverjük a masszát, míg össze nem áll. Ha a tészta valamiért mégsem akar összeragadni, öntsünk egy kis vizet hozzá. Vizes kézzel formázzunk diónyi nagyságú golyókat és hempergessük őket a kakaóval elkevert eritritbe.