Nyári koktél: cseresznyés Mojito
A nyári gyümölcsök közül az egyik legkedveltebb a roppanós és édes cseresznye, ami akár a koktélunk alapanyagává is válhat. Frissítő szomjoltónak készítsd el a cseresznyés Mojitot!
Hozzávalók:
1 csésze cukor
1 csésze lehetőleg frissen facsart citromlé
1 kg cseresznye
fél liter fehér rum
1 csésze víz
750 ml ásványvíz
Elkészítés:
Az 1 csészényi vízből és a cukorból készítsd el a cukorszirupot. Öntsd egy nagy puncsos tálba vagy kancsóba a citromlevet, majd add hozzá a szirupot és a félbevágott, kimagozott cseresznyét. A keveréket hagyd állni a hűtőben legalább 1 órán át mielőtt hozzáadod a fehér rumot és felöntenéd ásványvízzel. Jégkockával szervírozzuk!